"Es ticu, palīdzi manai neticībai!" (Mk 9,24)

Klusā sestdiena! Pār pasauli un Baznīcu ir nolaidies liels klusums. Viss ir apstājies. Netiek svinētas Svētās Mises, Kristus ir kapā. Tikai mēs esam palikuši steidzīgi. Negribam apstāties, padomāt. 


Marka evaņģēlija 9 nodaļā ir epizode, kur pie Jēzus kāds tēvs atved savu dēlu, kurš ir ļaunā gara apsēsts. Mācekļi nevar šo garu izdzīt. Tad tēvs vēršas pie Jēzus sakot: "Ja Tu ko spēj, tad palīdzi mums, apžēlojies par mums." Jēzus viņam atbild: ""Tu saki: ja tu spēj! Kaut tu varētu ticēt! Tas visu spēj, kas tic." 

Mūsdienu cilvēks līdzinās tādas tēvam, kurš šaubās, kurš nav pārliecināts par savu ticību. Tieši tādēļ, šajā ticībai veltītajā gadā, Lieldienu nakts dievkalpojumā varam atkal no jauna atjaunot savu ticību. Ticību, kas mums tika dāvināta kristībās. Mēģināsim šajā naktī izdzīvot šos bagātos simbolus un žestus ar ticību. Kopā ar šo bērna tēvu teiksim: "Es ticu, palīdzi manai neticībai!" (Mk 9,24) Lieldienu nakts nav svētītu olu, pārtikas vai ūdens nakts. Visupirms tā ir klausīšanās nakts. Ieklausīsimies bagātajos Svēto Rakstu lasījumos, atjaunosim savus kristības brīdī dotos solījumus un pāri visam lūgsim, lai Kungs atkal no jauna aizdedzina mūsu apdzisušo ticību. 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru