Varam palīdzēt pavasara plūdos cietušajiem


Pļaviņu pašvaldība ir apzinājusi vajadzības un lūgusi Latvijas valdību sniegt finansiālu palīdzību šīm ģimenēm, tomēr ar to, kas tiek solīts (apmēram 100 - 500 lati vienai ģimenei), visus dabas postījumus novērst nebūs iespējams. Ūdens daudzās mājās ir sabojājis grīdu, mēbeles un citus saimniecībā nepieciešamus priekšmetus. Telpās būs jāveic remontdarbi.„Caritas Latvija" sadarbībā ar Pļaviņu katoļu draudzi aicina palīdzēt Pļaviņu iedzīvotājiem, kas ir cietuši plūdos. Palīdzība ir nepieciešama 80 mājsaimniecībām.
„Caritas Latvija" no nesen pienākušās humanitārās palīdzības kravas Pļaviņu plūdos cietušajiem nosūtīs vairākas gultas, matračus un apģērbu, bet aicina arī ticīgos citām Latvijas draudzēm atsaukties un ziedot mēbeles, celtniecības materiālus. Palīdzības sniegšanu Pļaviņās koordinē Pļaviņu katoļu draudzes priekšniece Valentīna Babre (tālrunis 26488651).
Pļaviņu iedzīvotājus var atbalstīt, arī pārskaitot līdzekļus uz nodibinājuma „Caritas Latvija" kontu ar norādi „Pļaviņu plūdos cietušajiem". Konta nr.: LV46HABA0551008657797, reģistrācijas nr. 40008086191.
Pastāv iespēja palīdzēt arī Ogres iedzīvotājiem, kas ir cietuši šī pavasara plūdos. Lielās talkas ietvaros biedrība „Mazais dambītis" aicina iedzīvotājus palīdzēt Ogres pilsētas Rībelītes rajonam pie Norupītes ietekas Ogres upē, kur simtiem kubikmetru ledus vēl arvien ir iesprūdis Norupītes kreisā krasa iedzīvotāju mājās. Veicamie darbi ir ledus skaldīšana un izvešana, koku zāģēšana un sagarināšana, zemes uzvešana un izlīdzināšana uz ceļiem un dārzos, upes izskaloto atkritumu savākšana. Palīdzēt gribētāji tiek aicināti uz talku 27. aprīlī pl. 9 pie plūdu epicentra pie Norupītes. Tuvāka informācija Inese Platpīre (29155905).

LRKB IC, foto: no Pļaviņu katoļu draudzes arhīva
pārpublicēts no www.katolis.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru