Kur katoļiem svinēt Jāņus?


Katru gadu, pienākot Jāņu svinēšanas laikam, rodas jautājums, kur un kā šos svētkus atzīmēt katolim. Piedāvājam nelielu apkopojumu par to, kā Jāņus svinēs dažādās draudzēs un kopienās.

Nu jau tradicionālas ir svētā Franciska draugu Telšu dienas Priedainē kopā ar māsām kalponēm. Programmā paredzēta Dieva slavēšana, kristīgo mūziķu koncerts, Euharistija pusnaktī zem priedēm un saullēkta sagaidīšana pie jūras. Tiek piedāvāta arī aktīva atpūta - orientēšanās Priedaines mežos un dažādas aktivitātes visas nakts garumā. Sākums pl. 17:00. Sīkāka informācija 28642405.



Uz kopīgām Jāņu svinībām aicina arī Līvbērzes misijas draugi. Pl. 18:00 tiks svinēta Svētā Mise Jāņa Kristītāja godam, bet pēc tam paredzēta maltīte pie ugunskura, tautas dziesmas, slavēšanas dziesmas, rotaļas un citas aktivitātes. Ierašanās no pl. 16:00. Līdzi jāņem groziņš bez alus.


Kopiena Effata Jāņus svinēs kopā ar Betlēmes žēlsirdības mājas iemītniekiem Pēterniekos. Pulcēšanās pl. 21:00 pie Olaines katoļu baznīcas, no kurienes visi ar kājām dosies uz 7 km attālo Pēternieku baznīcu. Pl. 23:00 tur tiks svinēta Svētā Mise, bet pēc tam vakars turpināsies ar slavēšanu un saullēkta gaidīšanu. Līdzi jāņem groziņš un, ja vēlas atpūsties, arī sava telts.


Jau trešo gadu pēc kārtas kopā ar kaimiņu draudzēm Jāņus svinēs Madonas katoļu draudze. Šogad tas notiks Madonas luterāņu Mācītājmuižā Praulienas pagastā (jānogriežas pa labi pie Vistiņlejas kapu ceļa, apmēram 2 km no Lazdonas luterāņu baznīcas Barkavas virzienā). Programma sākas ar vesperēm, bet turpinājumā paredzētas atrakcijas, dejas, rotaļas un kaimiņu māju aplīgošana. Ierašanās sākot no pl. 17:00. Līdzi jāņem groziņš.


LRKB IC, www.katolis.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru