Lietuvas Jauniešu Dienas Kauņā

Lietuvā, Kauņā, no 28. līdz 30. jūnijam notiks Lietuvas Jauniešu dienas, bet pirms tam no 23. līdz 28. jūnijam notiks Kauņas pilsētas misija. Jauniešiem no Latvijas ir iespēja piedalīties gan vienā, gan otrā pasākumā.

Dalības maksa Lietuvas Jauniešu dienās ir 10 eiro, var piedalīties jaunieši vecumā no 14 līdz 35 gadiem. Jāpiesakās, rakstot Valdai Velzienei valda.vel@gmail.com. Jauniešu dienu programma ir pievienotajā dokumentā. 

Kauņas pilsētas misijā var piedalīties jaunieši vecumā no 16/17 līdz 35 gadiem, kas reāli praktizē savu ticību, ir no dažādām kopienām, lūgšanu grupām un gatavi liecināt par savu ticību. Pilsētas misijas 120 dalībnieki no dažādām valstīm dzīvos Kauņas Garīgajā seminārā, kopīgi lūgsies un iepriekš nedaudz sagatavojušies iesaistīsies dažādās evaņģelizācijas aktivitātēs (plašāku aprakstu par iecerētajiem evaņģelizācijas pasākumiem skatiet pievienotajā dokumentā). Dalības maksa ir 10 eiro. Lietuvas Jauniešu dienās misijas dalībnieki varēs piedalīties bez maksas kā brīvprātīgie. Oficiālā valoda ir lietuviešu, bet tiks nodrošināts tulkojums angļu valodā. Savu dalību Pilsētas misijā jau ir pieteikuši jaunieši no Slovākijas. Pieteikties Pilsētas misijai var, rakstot Jolvitai Demskyte jovita.demskyte@gmail.com vai zvanot + 37061280776.

Ja kāds piesakās un dodas uz Lietuvas Jauniešu dienām vai Kauņas pilsētas misiju, lūdzu, informējiet par to arī mūs, LRKB Informācijas centru (Ingrida.puce@gmail.com vai info@catholic.lv). Būtu jauki, ja jūs pastāstītu par iegūto pieredzi arī Latvijas jauniešiem caur mūsu katoļu plašsaziņas līdzekļiem.


Lietuvas jauniešu dienas un pilsētas misija 2013. gada 28.-30. jūnijā Kauņā. Tēma „Es jūs saucu par draugiem” (Jn 15,15)

Programma
Piektdiena, 28. jūnijs
15.00-17.00 ierašanās un reģistrācija
18.00 vakariņas
19.00 atklāšana
21.00 procesija ar Vissvētāko Sakramentu pa vecpilsētu
23.00 nakšņošana skolās un ģimenēs

Sestdiena, 29. jūnijs
9.00 brokastis draudzēs
10.00 Rīta lūgšana un katehizācija draudzēs
13.00 pusdienas
14.30 tematiskās nodarbības centrā
17.00 Izlīguma lūgšana Žalgiris arēnā
19.00 vakariņas
20.00 Slavēšanas vakars
23.00 nakšņošana skolās un ģimenēs

Svētdiena, 30. jūnijs
9.00 Brokastis Žalgiris arēnā
10.00 Rožukronis
12.00 Sv. Mise
14.00 Agape
15.00 Noslēgums 

Pilsētas misija – visu nedēļu pirms Lietuvas Jauniešu dienām Kauņā notiks misijas (21.-28.jūnijs). Notiks dažādi pasākumi: koncerti, uzvedumi, pantonīmas, dejas, filmas, slavēšana, katehizācija, liecināšana, izstādes, konferences, utt. – tā ir Labā vēsts pilsētas iedzīvotājiem un viesiem. Misiju grupā būs pārstāvji no dažādām Lietuvas lūgšanu grupām, klosteriem, kopienām, tāpat arī Kauņas Garīgā semināra un Katoļu teoloģijas fakultātes studenti, kā arī ārvalstu kopienu un lūgšanu grupu pārstāvji. Dalībnieku vidū būs arī pārstāvji no Slovākijas kopienas „Dzīvības upe”, kuru vada Bogušs Živčaks. Kopumā plānots, ka misiju grupā būs 120 cilvēki.

No 23. līdz 28. jūnijam 120 jaunieši vecumā no 16 līdz 35 gadiem no Lietuvas un ārvalstīm savāksies Kauņas garīgajā seminārā un tur kopā dzīvos, mācīsies un gatavosies pilsētas misijām, lai varētu būt par „cerības zīmēm” un dalīties Labajā vēstī.

23. – 27.06. no plkst. 19 līdz plkst. 21 – evaņģelizācijas koncerti Kauņas vecpilsētā.
24.06. Svētā Jāņa Kristītāja svētki – ģimenes diena ar dažādiem pasākumiem bērniem un pieaugušajiem.
21. – 27.06. notiks 24 stundu adorācija par Kauņu un tās iedzīvotājiem sv. Jura baznīcā.
27.06. plkst. 21 noslēguma Sv. Mise Kauņas katedrālē.
23.-27.06. (vieta un laiks tiks precizēti)
  • Evaņģelizācijas video, kas iepazīstina ar Baznīcu – trolejbusos un autobusos;
  • Evaņģelizācijas plakāti uz pamestu māju sienām vecpilsētā;
  • Mākslinieku plenērs vecpilsētā;
  • Labo darbu pagalms ar priekšlikumiem nofrizēt, nomazgāt kājas, veikt manikīru, utt. – tā laikā iespēja runāt ar cilvēkiem par cerību;
  • Radošas nodarbības bērniem (kamēr bērni ir aizņemti, iespēja aprunāties ar viņu vecākiem);
  • Dažādu iestāžu apmeklēšana (veco ļaužu pansionātus, bērnu namus, socializācijas centrus, kolonijas) ar evaņģelizācijas programmām;
  • Nepārtraukti tiek lasīti Sv. Raksti Kauņas katedrālē;
  • Evaņģelizācijas programmas uz ielām;
  • Lūgšana par iekšējo dziedināšanu Vitauta baznīcā;
  • Dažādas evaņģelizācijas: pa mājām, uz ielas, utt.
  • Diskusiju tikšanās par dažādiem jautājumiem.


Lai tas viss varētu notikt vienotā garā, kā arī lai misijas dalībniekiem būtu drosme liecināt, katru rītu visa grupa kopā lūgsies, klausīsies katehēzi, būs dots laiks sagatavoties.  

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru