Vēstis no "Laulāto tikšanās" kongresa Polijā

Tā nu ir sanācis, ka pirms uzsākt studijas Ļubļinā, nolēmu piedalīties ģimeņu kustības "Laulāto tikšanās" kongresā Polijas pilsētā Pelpinā, netālu no Gdaņskas. Šādi kongresi notiek reizi četros gados un pulcina šīs kustības vadītājus un aktīvistus no daudzām pasaules valstīm, īpaši no austrumeiropas. Šī kongresa devīze tika ņemta no Marka evaņģēlija 16,15 - "Ejiet pa visu pasauli...". Kongresā īpašs ir tas, ka tajā piedalās vienīgais bīskaps, un tas ir no Latvijas - Jelgavas bīskaps V. E. Eduards Pavlovskis. Viņš ir pirmais un pagaidām vienīgais katoļu bīskaps, kas tik dziļi un pamatīgi ir iesaistījies šīs kustības darbā. 


Latvijā ir izveidojusies īpaša saituācija, jo Rīgas diecēzē šīs kopienas rīkotie pirmslaulību kursi ir ieteicami, lai noslēgtu laulību Katoļu Baznīcā. Tik augsts statuss šai kopienai nav citās valstīs, jo piemēram Polijā šīs kopienas kursi nav pietiekoši, lai dotos pie priestera un runātu par laulībām.

Kongresā vairākkārt tika uzsvērta kustības uzticība savai harismai un tika izteikts lūgums gan garīdzniekiem, gan lajiem neieviest šīs kustības darbībā nekādus jaunumusu vai "radošas iniciatīvas", kas ir pretrunā tam, ko Svētais Gars vēlējās un vēlas teikt caur kustības vadītājiem un atbildīgajiem. Arī Vatikāna II koncils aicināja visus klosterus, kustības un kopienas precīzi un uzticīgi sekot tai harismai, jeb aicinājumam, ko Svētais Gars vēlējās izteikt caur dibinātāju. Tas ir liels kārdinājums pašiem izdomāt kaut ko savu un sākt realizēt nevis Dieva, bet tikai savas idejas un domas. 

Esmu ļoti priecīgs un pateicīgs, ka varu piedalīties šajā kongresā un tādējādi smelties arī garīgus spēkus savam tālākajam kalpojumam. Paldies visiem garīdzniekiem un animatoriem, kas ir iesaistījušies šajā kustībā un vēlos iedrošināt arī citus pievienoties tai. 

Priesteris Ilmārs no Polijas, Pelpinas. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru