Palīdzēsim vētrā Filipīnās cietušajiem!


Aizvadītās nedēļas piektdienā, 8. novembrī, Filipīnas sasniedza šā gada postošākais taifūns pasaulē "Haijans", kas nedēļas nogalē šķērsoja vairākas Filipīnu salas. Tas ir bijis viens no četriem pasaulē līdz šim reģistrētajiem spēcīgākajiem taifūniem. Ārvalstu mediji vēstīja, ka valsts centrālajā daļā vēja brāzmas sasniegušas pat 235 kilometrus stundā. Vētras laikā vairāki tūkstoši cilvēku zaudējuši dzīvības un tūkstošiem vietējo iedzīvotāju palikuši bez mājvietas, pārtikas, ūdens, medikamentiem un citām ikdienā nepieciešamām precēm.

Pēc vētras Apvienoto Nāciju Organizācija paziņoja, ka ir nepieciešams 301 miljons dolāru, lai palīdzētu filipīniešiem, un vairākas valstis solījušas atbalstīt vai jau nosūtījušas palīdzību Filipīnām.
Arī pāvests Francisks nosūtīja līdzjūtības telegrammu Filipīnu prezidentam Beninjo Akino III, apliecinot, ka lūdzas par Filipīnu iedzīvotājiem. Viņš mudināja civilās varas un glābšanas dienestus palīdzēt katastrofas upuriem. Ar Pontifikālās "Cor Unum" padomes starpniecību Svētais tēvs nosūtījis cietušajiem iedzīvotājiem pirmo palīdzību 150 000 ASV dolāru apmērā. Vietējā Baznīca minētos līdzekļus izdalīs visvairāk skartajiem reģioniem. Ziedojums ir pāvesta garīgā un tēvišķā tuvuma konkrēts apliecinājums.
Ikviens no mums var palīdzēt! Organizācija "Caritas Internationalis" aicina ziedot organizācijas mājaslapā www.caritas.org. Uzspiežot uz „Donate now", jūs varēsiet uzzināt, cik daudz līdzekļu Filipīnām līdz šim ir ziedots ar "Caritas Internationalis" starpniecību, un arī paši varēsiet ziedot, norādot savus bankas datus un ziedojuma summu. Informācija šajā mājaslapā ir angļu valodā. Ja kādam sagādā grūtības angļu valoda, var ziedot arī "Caritas Latvija" kontā: LV46HABA0551008657797 ar norādi "Vētrā Filipīnās cietušajiem". "Caritas Latvija " vēlāk saziedoto summu pārskaitīs starptautiskajai "Caritas" organizācijai.

LRKB IC, Vatikāna Radio

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru