Katoļu skolas nedrīkst ietekmēties no gendera ideoloģijas



Katoļu skolas nedrīkst padoties gendera ideoloģijas ietekmei, paziņoja kardināls Zenons Groholevskis (Zenon Grocholewski) Katoliskās izglītības kongregācijas dokumenta par starpkultūru dialogu skolās prezentācijas laikā.
Kardināls atzīmēja, ka gendera ideoloģijas jautājumā, kas demoralizē bērnus, ir jābūt pilnīgai skaidrībai: tas ir ļaunums, kuram ir jāpretojas. Un šim ļaunumam pretojas ne tikai Baznīca, bet arī daudzi profesionāļi un paši vecāki. Katoļu skolām jābūt brīvām no tā, uzsvēra kongregācijas prefekts. Ja kāda skola ir ietekmējusies no šīs ideoloģijas, tas nozīmē, ka tā neapzinās savu katolisko misiju.
Kardināls Groholevskis atzina, ka tādi gadījumi notiek un ir tikai taisnīgi, ja tādas skolas saņem kritiku no vecākiem. Tādas skolas ir neīstas skolas, kuras krāpjas; sola katolisku audzināšanu, bet nesniedz to, teica Katoliskās izglītības kongregācijas prefekts.

Pārpublicēts www.katolik.ru; www.katedrale.lv

3 komentāri:

  1. Kardināla vārdi ir pilnīgi pareizi. Diemžēl, pateicoties gandrīz pilnīgai Katoļu Baznīcas disciplinārās varas iziršanai, grūti iedomāties, ko Baznīcas vadītāji iesāks, ja kāda izglītības iestāde iespītēsies un nepakļausies (tā visdrīzāk arī notiks - ceru, ka es maldos).
    Ja pēdējos 50 gadus Baznīcā nebūtu valdījusi visnotaļ neizskaidrojama ticība tam, ka ikviens cilvēks pēc dabas ir labs, tādējādi atsakoties no kontroles un sodiem, tad grandiozie skandāli, kad pedofilija tika praktizēta desmitiem gadu garumā, nemaz nebūtu bijuši iespējami.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ne jau sodi un kontrole ir vajadzīgi, bet gan, prāta un sirdsapziņas izglītība.

      Dzēst
    2. Teorētiski tas ir pareizi, tomēr dzīves realitāte allaž pārvelk krustu visām inteliģentu - humānistu teorijām. Diemžēl!

      Dzēst