Jaunumi par Pasaules Jauniešu dienām Krakovā

Pasaules Jauniešu Dienas notiks no 2016 gada 26 līdz 31 jūlijam. 

Kā informēja Krakovas kardināls Staņislavs Dživišs, tad šīs dienas jau ir apstiprinātas. Šo dienu laikā jaunieši vismaz 4 reizes satiksies ar pāvestu: ceturtdien, kad notiks pāvesta sagaidīšana, piektdienas krusta ceļā, sestdien - vakara vigīlijā un svētdienas Euharistijas svinībās.

Ir skaidrs, ka centrālā Jauniešu Dienu tikšanās vieta būs Krakova, Bloņas stadions, parks:


Tomēr, kā uzsvēra Krakovas kardināls, atkarībā no dalībnieku skaita rezrevētas tiks arī pieguļošās ielas un laukumi, īpaši 31.jūlijā, noslēguma sv. Mises laikā. Tāpat arī svarīgas norisas vietas būs svētīgā Jāņa Pāvila II sanktuārijs un Dieva Žēlsirdības sanktuārijs Lagevņikos.

Kā jau ierastsa, Jauniešu Dienas sāksies jau nedēļu iepriekš ar sagatavošanos dažādās Polijas diecēzēs. Jau ir sākusies dažādu valstu delegāciju grupu reģistrācija. 

Šī gada 13.aprīlī, Pūpolsvētdienā norisināsies Jauniešu Dienas Romā, kuru laikā Polijas katoļu jauniešu delegācija saņems Jauniešu Dienu krustu un Dievmātes ikonu. Kā uzsvēra kardināls Dživišs, šie simboli sāks ceļu pa Polijas diecēzēm un draudzem, un jau šogad vai nākamgad apmeklēs arī Baltkrieviju un Baltijas valstis.

Priesteris. Ilmārs Tolstovs, izmantojot www.gosc.pl materiālus

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru