Pompejas Dievmātes "atdzimšana" Latvijā!



Dārgie draugi. Šī gada rudenī esmu jau trīs gadus Salaspils katoļu draudzē un tikai šovasar atklāju, ka mūsu draudzes dievnama galvenajā altārī ir Vissvētākās Jaunavas Marijas – Pompejas Dievmātes altārglezna. Jāsaka, ka tā ir otrā glezna, jo sākotnējā svētglezna tika nomainīta pret esošo 2002.gadā, kad mūžība aizgājušā priestera Jāņa Aglonieša ierosināti, Rīgas Amatniecības Vidusskolas audzēkņi izgatavoja esošos altārus, kā savu diplomdarbu. To svētbildi, ka tagad atrodas baznīcā uzgleznoja mākslinieks Ēriks Pudzēns. Šobrīd mūsu draudzes pirmā Pompejas Dievmātes svētbilde atrodas Bruknas Kalna svētību kopienā.

Izdveniecība “Kala Raksti” pavisam nesen ir izdevusi brošūru par Pomepjas Dievmātes novennu, kuru lūdzoties daudzi cilvēki ir saņēmuši lielas žēlastības, arī īpaši caur svētīgā Bertolo Longo aizbildniecību.

Man pašam bija izdevība klātienē apmeklēt Pomepjas Dievmātes svētvietu septembra vidū un uz Salaspils katoļu draudzi atvedu Pompejas Dievmātes svētbildes kopiju, kuru lūgsim iesvētīt Rīgas arhibīskapam – metropolītam Zbigņevam Stankevičam 9.oktobrī, vizitācijas laikā. Pēc tam Pompejas Dievmāte uzsāks savu svētceļojumu pa mūsu draudzes ģimenēm un katra mēneša 7 datumā šī svētbilde tiks nodota kādai citai ģimenei. Lūgsimies rožukroņa lūgšanu par garīgo atmodu mūsu draudzēs un Latvijā.

 






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru