Ļoti straucoša situācija Salaspils katoļu draudzē, 6.februārī, svētās Mises laikā plkst. 9.00

 


6 komentāri:

  1. Dārgais, priesteri! Baznīcā ieskrēja cilvēks, kuram vistiešākā nozīmē ir vajadzīga Dieva un Jūsu palīdzība.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jūs laikam gribat šo: https://www.youtube.com/watch?v=XhxATVxzW-Y

      Dzēst
  2. Es saskatīju neadekvātu rīcību no priestera puses - bailes un izmisumu - "paņem viņu projām!", nevis pats pajautātu, ko viņam vajag, kas noticis?", neskatoties ne uz ko.
    vienreiz bija līdzīga situācija Jelgavas katedrālē vakara Mises laikā. Ienāca cilvēks runādams un gāja uz priekšu, visi metās ar dusmām viņam virsū, lai vācas ārā, netraucē, bet tad, kad viņš tuvojās manam solam,es draudzīgi viņu uzrunāju, liku apsēsties man blakus, klusā balsī ar mīlestību pateicu, lai paklausās, ko priesteris runā, jo man patīk tas, ko viņš saka un lai netraucē man klausīties. Viņš apklusa un uzmanīgi klausījās diezgan ilgi, kad apnika klusītiņām aizgāja un pēc tam atkal redzēju viņu dievkalpojumos darot visu to pašu ko pārējie dara, izrādījās, ka viņš bija no pansionāta iemītniekiem, ko Dievs bija ievedis baznīcā.
    Mums katoļiem svarīgāki ir rituāli, nevis cilvēks kā tāds, skaisti runājam, ievērojam burtu, bet aiz tā burta neredzam pašu cilvēku - tikai vārdi, vārdi, vārdi...
    Priesteri, prāvesti, ekselences, eminences u.t.t..
    Bet Jēzus saka: kādi jūs varat būt ticīgie viens otram godu atdodami, bet nemeklēdami Dieva godu ( varbūt neprecīzi )
    Man ir pieņemamas tikai tādas attiecības starp kristiešiem, kur viens otru uzrunā uz Tu nevis Jūs. Ja mani uzrunā baznīcā uz Jūs, es sajūtu aukstumu un nepieņemšanu, tā ir tā siena, kas nevieno, bet atgrūž, tāpēc arī nav ne mīlestības, ne līdzjūtības, ne laipnības, bet dusmīgi skati, žesti un aizrādījumi, lai tikai būtu pareizība, dogmātiska dresēšana un sevis izrādīšana - cik es esmu pareizs, izcils un viszinošs, tikai bez mīlestības, bet naida pārņemts pret nepareizajiem. De fakto.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mēs pazīstam šo cilvēku un šobrīd jau ar to nodarbojas Valsts policija. Piekrītu, ka ir dažādas situācijas, tomēr šobrīd tikai ar parunāšanos vien nebūs līdzēts. Iesaku iepazīties ar šo rakstu: https://www.delfi.lv/news/national/politics/stankevics-ar-sekretaru-pie-baznicas-vecriga-neitralize-agresivu-keceri.d?id=51954695

      Dzēst
  3. Atvainojos, ja šis gadījums bija īpašs, bet bieži vien ir tā kā es liecināju, jo gadu gaitā nekas nemainās.

    AtbildētDzēst
  4. Baznīcā vienmēr jāuzvedas pieklājīgi.

    AtbildētDzēst