Tezē piezīmes - pirmā diena

Tā nu lielais Tezē notikums var sākties. Arī svētā Antona draudzē šis rīts iesakās neparasti. Svētajā Misē 7.00 biju kopā ar Verbistu tēvu Frančesko un semināristu Mārtiņu. Jau pēc brokastīm sāka ierasties pirmie Tezē dalībnieki. Mazliet apmulsuši, tomēr priecīgi un ļoti atvērti. Itāļi, portugāļi, ukraiņi, ungāri, rumāņi, nīderlandieši, kā arī vietejie, kuri čakli nāca pakaļ saviem "viesbērniem". Viens kungs teica, ka viņam vajag tikai meitenes, jo viņš gribot, lai mazdēls atrod sev labu sievu :) Viena viesģimene tā ilgojās pēc ukraiņiem, jo pašiem ir ukraiņu saknes, ka, tad kad saņēma kāroto, no laimes nezināja kur likties.

Rīgu pakāpeniski piepilda kristīgu jauniešu smiekli un gaviles.

Rīga - atver savu sirdi Jēzus Kristus mīlestībai.

Tiekamies 19.00 Ķīpsalas izstāžu hallē, vai Arēnā Rīga. Uz kopīgām lūgšanām var ierasties jebkurš un tās ir bez maksas. Tikai neaizmirstiet paņemt līdzi personu apliecinošus dokumentus. Tas drošībai.

2 komentāri:

  1. Bet jāsaka, ka tā dalībnieku iedalīšana pa ģimenēm tāda nedaudz pārdroša. Pats ikdienā rīkoju kristīgās nometnes un mēs ļoti strikti pieejam tam, lai meiteņu istabās nestaigātu puiši, lai maksimāli tiktu izslēgti jebkādi apdraudējuma riski utml.

    Tādēļ kā nometņu organizators, biju ļoti pārsteigts, kad man tika iedalītas četras pusaudzes. Biju gaidījis, ka varētu būt priesteri sutanās :) , vai jaunieši virs 20+, bet, kad ieraudzīju četras pusaudzes, sajutos kā riktīgs četru bērnu tētis, lai gan man pat nav 30. Un man pat ne reizi nejautāja, cik istabās viņas gulēs, vai būs nodalītas vietas, vai es dzīvoju viens utt. Manuprāt, diezgan riskants pasākums.

    Vienkārši no tā viedokļa, ka pats organizējot kaut ko līdzīgu, uz tādu pārdrošību laikam neparakstītos.
    Bet kopumā tiešām liels prieks, ka cilvēki ir parādījuši viesmīlību un atver durvis!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, piekrītu jūsu rakstītajam, tomēr, ņeot vērā, ka mums Latvijā vispār šī ir pirmā, tik liela mēroga pieredze, cerams, ka šīs kļūdas nākotnē tiks labotas. Domāju, ka organizātoriem bija grūti izkontrolēt visu 15 000 dalībnieku naktsmājas

      Dzēst