Informācija un lūgums!

Dārgie bloga lasītāji. Rīgas Garīgā Semināra audzēkņi kārto sesiju, lai jau pēc nedēļas dotos vasaras brīvlaikā un dotos pastorālajās praksēs. Arī man ir jākārto doktorantūras eksāmeni, tādēļ aicinu jūs īpaši lūgt Dieva svētību maniem eksāmeniem 26.maijā 9.00 un 31.maijā 14.00 Ļubļinā. Būšu ļoti pateicīgs.

Ir iespēja trīs līdzbraucējiem braukt man līdzi uz Ļubļinu un atbalstīt eksāmenu kārtošanā :). Izbraucam 30.maijā un atgriežamies 1.jūnijā. Pieteikties 26382126 (pr. Ilmārs)

Vēlos ar prieku paziņot, ka 27. maijā plkst. 16 Rīgas Sv. Jēkaba katedrālē notiks diakona Valtera Vārpsalieša ordinācijas dievkalpojums. Jaunā priestera primīcija, jeb pirmā svētā Mise notiks 3. jūnijā 11.00 Ķemeru baznīcā.

17. jūnijā plkst. 12 Liepājas Sv. Jāzepa katedrālē notiks Kristapa Oliņa iesvētīšana par diakonu.

No 10.-14.jūlijam Subatē notiks nometne puišiem no 14.gadiem, kuri domā par priesterību. Aiciniet jauniešus un lūdzieties par aicinājumiem uz priesterību.

5 komentāri:

  1. Ja "mūsu pāvestu Francisku" vietā priesteris saka: "mūsu pāvestu un Francisku", vai viņa svinētās Svētās Mises ir derīgas? Varētu saprast, ka vienu reizi pārsakās un otru reizi izklausās, bet nu jau šķiet, ka vairs ne pārsakās, ne izklausās, turklāt, "un" reizēm tiek izteikts klusāk, radot iespaidu, ka viņš pats saprot, ka īsti pareizi tas nav. Saprotu, ka man vienkārši cītīgāk jālūdzas par viņu, bet jo vairāk dzirdu "mūsu pāvestu un Francisku", jo vairāk sāk pārņemt šaubas par to, vai atrodos Katoļu baznīcā, un vai tiek svinēta tāda Svētā Mise, kādu to vēlas Jēzus iedibinātā Baznīca. Lūdzu, palīdziet.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ir diskusija pat akadēmiskā līmenī, kā ir ar pāvestu, ja viņš atkrīt no ticības. Tad viņš vairs neesot pāvests, un būtu jāievēl jauns, bet problēma ir, ka nav prakstiskā regulējuma kā autoritatīvi konstatēt tādu faktu...
      Konkrētajā gadījumā konskerācijai vajadzētu būt derīga. Tad jau pie katras atkāpes būtu problēma. Ir, piemēram, dzirdēts variants, ka "Mēs Tevi lūdzam..." vietā priesteris konsekventi saka "Es Tevi lūdzu". Bet konsekrācijas formula pareiza. Drīzāk būtu jājautā, vai Mise ir derīga, ja sausā vīna vietā lieto saldinātu, ko arī ir gadījies manīt.

      Dzēst