Neizpildītais mājasdarbs!

sv. Mise Bebrenes baznīcā
Tikko izlasīju Pasaules Jauniešu Dienu organizatoru lūgumu visiem dalībniekiem izpildīt vienu mājasdarbu - atcerēties savu kristību brīdi. Ir plānots, ka noslēguma svētajā Misē 31.jūlijā ar pāvestu Francisku, vairāki miljoni jauniešu no visas pasaules atjaunos savus kristību solījumus. Noslēguma svētā Mise tiek plānota arī kā misionāru sūtīšanas dievkalpojums, kurā visi jaunieši tiks sūtīti misijā. Tieši kristības sakramentā iesākās mūsu ikviena misija - piedzīvot Dieva bezgalīgo žēlsirdību. Katrs jauniešu dienu dalībnieks pirms noslēguma svētās Mises saņems īpašu "kristību komplektu" - baltu kristību apģērbu un kristību sveci. Tiktāl par jauniešu dienu dalībnieku veicamo mājasdarbu.

Tomēr kā ir ar tiem, kas paliek mājās? Vai tomēr neesam kādu mājasdarbu palaiduši garām? Krakova taču ir tik tuvu. Uz Madridi 2011.gadā aizbrauca ap 350 jauniešu. Uzzinot, ka šogad Jauniešu Dienās plāno piedalīties uz pusi mazāk jauniešu no Latvijas, uzdevu sev pašam jautājumu - vai esam pietiekoši gatavojušies šim Baznīcai tik svarīgajam pasākumam? Vai darbs ar jauniešiem mūsu diecēzēs un draudzēs ir pietiekošs? Var jau būt, ka daudzi teiks - tie masu pasākumi jau nemaz nav tik svarīgi? Tur nav garīguma. Tomēr es pats varu liecināt, ka priekš manis Jauniešu Dienas bija spēcīgs ekleziālās izjūtas impulss - sajust, kā "elpo" visa Baznīca, piedzīvot Baznīcas vienotību dažādībā. Krakova taču ir tik tuvu un pāvests būs tik tuvu.

Nesen atgriezos no Evaņģelizācijas skolas vasaras sesijas Bebrenē. Uzskatu, ka Baznīcai Latvijā nākotnē būs nepieciešami spēcīgi misionāri un līderi - tieši laji. Tomēr, bez dziļas un pamatīgas formācijas tas nav iespējams. Tādi pasākumi, kā Pasaules Jauniešu Dienas, evaņģelizācijas skola, u.c. palīdz formēt nākamos Baznīcas misionārus un laju līderus. Būsim atsaucīgi Svētā Gara impulsiem un aicinu ikvienu intensīvi lūgties par visiem Pasaules Jauniešu Dienu organizatoriem un dalībniekiem, lai Svētais Gars mūsu visus vada šajā ceļā.

1 komentārs:

  1. Varbūt tomēr tās ir demogrāfiskās bedres sekas, ne nepaveikts mājasdarbs. Starp 2011. gadu un 2016. gadu ir 5 gadi, kuru laikā daļa 90-to gadu sākuma bērniem ir apprecējušies/ar saviem bērniem/ar pienākumu pret saviem vecākiem/ar pienākumiem pret savu darbu u.tml, līdz ar to kritums ir diezgan loģisks. Vai tam jābūt uz pusi mazākam - tas ir papildu jautājums, bet tā citādi šķiet jaunu cilvēku samazinājums vērojams gan baznīcās, gan skolās un augstskolās, gan darba vietās.

    AtbildētDzēst