Martin Scorsese Andrew Garfield Adam "Silence"

Jau no 17.februāra kinoteātrī "Forum cinemas"

1 komentārs:

  1. Noskatījos vakar internetā krievu filmu portālā. Nu nav visai likumīgi, bet savādāk vispār var palikt neredzējis.
    Smaga filma, ļoti smaga filma. Jā. Bet kā viens krievu skatītājs bija ierakstījis - skatīties 3 stundas kinoteātrī šo filmu ateistam ir briesmīgākās mocības viņa dzīvē. Filma tiešām nav priekš visiem, ateistam tajā nav kur domai "aizķerties". Pseido un post kristīgajai Rietumu pasaulei tā ir domāta. Kristiešiem tā ir domāta.
    Cits krievu skatītājs raksta: Фильм-оправдание для поверхностных религиозных христиан, которые так и не познали сути Евангелия и веры…. Вера не может быть глубоко в сердце и постоянное отречение признак непонимания того, что ЖИЗНЬ – ХРИСТОС и СМЕРТЬ – ПРИОБРЕТЕНИЕ.
    Es nedomāju, ka filma ir attaisnošanās, bet tā parāda to, ka ar standart metodēm un bez dziļa garīga brieduma apustulātā nevar uzvarēt, izturēt. Es jau pats arī par to uztraucos - kā izturēšu. Ar saviem spēkiem neko nepadarīsi, lai arī būtu priesteris. Uzvarēt var palīdzēt tikai Dievs personīgi, kuram ir ar Viņu kontakts, un kurš Viņam paklausa. Eiropu kristianizējot, senajiem misionāriem izdevās, jo viņiem līdzi nāca Zīmes. Viņi iegāja ugunī un nesadega - tiešā un pārnestā nozīmē. Te divi zaļi priesterēni domā tikai ar dedzību vien atgriezt viltīgus pagānus. Viņi ir pilni cēlu, pareizu, bet pasaulei piederošu emociju. Viņi nezina neko no psiholoģijas, nepazīst japāņu reliģiju, parašas, tautu. Jā, viena daļa pieņem kristietību sirds vienkāršībā, bet daudziem pārējiem vispirms vajadzētu uzirdināt sirds augsni ar kristīgas morāles nešanu, pakāpeniski, neprasot uzreiz radikāli nostāties pret japānas valdību un reliģijām. Bija jau arī toreiz tas, ka no kristīgās Eiropas kopā ar misionāriem Japānā ieplūda izlaidīgas dzīves sludinātāji un tie, kas gribēja pakļaut Japānu. Politika.
    Nomirt šai pasaulei nāksies. Lai dod Dievs, ka kristīgo nāve būtu cienīga! Bet pirms tam laikam būtu nepieciešams nomirt savai paaulīgajai domāšanai, paaulīgajām emocijām, bērnišķigumam. Iemācīties patiesi garīgi dzīvot. Un tad var doties sludināt.

    AtbildētDzēst