Arhibīskaps Stankevičs par kristietību Latvijas kultūrā (LNB un "Terra Mariana") 100g kultūras.

1 komentārs:

  1. Man pavisam nav izprotams un pieņemams arhibīskapa izteikums, ka Baznīcai būtu jālūdz piedošana par kaut kādiem Tās pagātnes grēkiem? Kopš kura laika Rietumu kristietībā pastāv kolektīvā atbildība? Lūgt piedošanu par krusta karotāju, inkvizitoru u.tml. grēkiem ir tas pats,kas viņus apvainot noziegumos, absolūti nezinot tā laika un konkrēto cilvēku situāciju. Tas ir acīmredzams principa "Netiesā!" pārkāpums. Neiedomāsimies, ka mēs patlabanējā New Dark Age izprotam Kristus vēsti labāk nekā "tumšajos" viduslaikos. Ja viduslaiku mūks redzētu mūsdienu Baznīcas un sabiedrības neaprakstāmo degradāciju, viņš izjustu neko citu kā riebumu.
    "Nožēlnieki" Eiropas bīskapi nesen atvainojās par pedofilu pastrādatajiem noziegumiem Baznīcā. Cilvēki, kas ir tieši atbildīgi par Baznīcas deģenerāciju pēdējās desmitgadēs, lūdza piedošanu par "Baznīcas" grēkiem! Vienkāršs jautājums - kādā veidā pie Baznīcas piederošās ticīgās katoļu tantiņas ir vainīgas priesteru pedofilijā?
    Kolektīvā atbildība ir Lutera domu produkts, ko tālāk attīsta protestantu sektanti. Arī Austrumu reliģijās kolektīvā karma ir vispārpazīstams jēdziens.
    Katolicismā katrs indivīds atbild Dieva priekšā par SAVIEM grēkiem.

    AtbildētDzēst