Par Latvijas Kristīgo radio!

Dažas dienas iepriekš, intereses pēc paklausījos kādu raidījumu Latvijas Kristīgajā radio. Jau sen neeju uz šo radio un neklausos to. Diemžēl atkal dzirdēju ķengas un izsmieklu par Katoļu Baznīcu un tās ticības patiesībām. Ja notiktu konstruktīva un mīlestībā balstīta diskusija, varētu to gan klausīties, gan arī pieņemt to un pat piedalīties. Diemžēl, LKR "politika" ir vērsta uz to, lai ar populismu un "viedokļu sadursmēm" vairotu lētu popularitāti un grautu kristiešu vienotību Latvijā. Vēlos uzsvērt, ka Latvijas Kristīgais radio ir viena cilvēka projekts un tam nav nekāda sakara ar Romas Katolisko Baznīcu. Visi viedokļi kas izskan šajā radio atspoguļo vai nu paša LKR direktora personīgo viedokli vai arī tā cilvēka, kurš uzstājas šajā radio.

14 comments:

  1. Tas ir interesanti, ka ir katoļi, kuri tomēr to radio klausās un, šķiet, (spriežot pēc tā, kā viņi aizvien vairāk pieķērušies Jēzum) pat iegūst no tā. Man gan tā nesanāk, vairāk līdzīgi kā Jums, tēvs, kolīdz ieslēdzu to radio, tā dzirdu apmelojumu jūru, kas vērsta konkrēti Katoļu Baznīcas virzienā. Reizēm domāju - cik neparasti, ka tā Dievs iekārtojis manu dzirdi, ka es dzirdu tikai melus, bet cits starp tiem meliem atrod kaut ko vērtīgu un pat garīgi aug. Dieva bezgalīgā apredzība laikam, nezinu, kā to savādāk nosaukt.

    AtbildētDzēst
  2. Skumji, bet fakts,tā ir!

    AtbildētDzēst
  3. Arī es biju šokā par LKR raidījumā izskanējušajām nievām attiecībā uz to, ka Katoļu Baznīca melo, Aglonas svētki ir tautas mānīšana ir muļķības, Dievmātes pagodināšana ir absurds un tml. Līdz šim tas bija viens no maniem mīļākajiem radio, ko faktiski klausījos visas dienas garumā. Nu sāku domāt, ka šāds kategoriskums patiešām nav tolerants un veicina drīzāk šķelšanos nekā kriestiešu vienotību. Prezidentam vajadzētu tomēr mazināt un pārskatīt šo skeptisko skatu uz lietām. Bet man jau ir izvēle- pārslēgties uz citu radio vilni.

    AtbildētDzēst
  4. Tālbergs ieciklējies kaut kādā aizstāvības/apsūdzības pozā. Bet esmu padzirdējis arī, ka viņš esot ieļaunojies no kaut kādiem katoļu izteikumiem par viņu. Vispār jau pazīstama situācija, kad viens kaut kā mazliet asāk(nepaskaidrojot, kādēļ), otrs pretim, un tad aiziet ciet, un attopas, kad starpā ir mūris, ko saviem spēkiem nenojaukt...

    AtbildētDzēst
  5. Ko tad pats autors ķengājas, jo nav nosaucis nevienu konkrētu faktu?!

    AtbildētDzēst
  6. Nu es piemēram esmu dzirdējis raidījumu kur arī aprunā jaunās kustības, piemēram, Garīgais Centrs ATDZIMŠANA - kur mācītājs ir Vladimirs Muntjans. Skumji bet fakts, varbūt Latvijas kristīgais radio ir nejauši nogājis no ceļa, jeb lēnām iet uz to pusi....

    AtbildētDzēst
  7. Tāpēc katoļi tagad palaida radio - Marija

    AtbildētDzēst
  8. Jau sen neklausos Tālberga radio.Nepatīk ,ka radio ir kļuvis par vietu kur savu viedokli un uzskatus pauž tikai viens cilvēks. Nesen nejauši uzslēdzu šo radio ,skanēja grāmatas lasījums - nesaprotu ,kā ko tādu var lasīt kristīgajā radio un vai tiešam ir cilvēki kas klausās un tam tic.
    Neesmu katoliete ,bet man patīk Radio Marija .
    a

    AtbildētDzēst
  9. "Visi viedokļi kas izskan šajā radio atspoguļo vai nu paša LKR direktora personīgo viedokli vai arī tā cilvēka, kurš uzstājas šajā radio."
    Šis radio veido arī videoierakstus, kuru starpā ir arī konfesiju pārstāvju diskusijas par Svēto Rakstu tekstiem. Kamēr nebija Radio Marija L., ar interesi vēroju šos viedokļus. Diemžēl RKB pārstāvja izteikumi lielākoties apliecināja Tālberga viedokli par katoļu vēsturiski izveidojušos sastingumu un autoritārisma pinekļiem. Mans viedoklis - ja vajadzīgi 50 gadi, lai II.koncila garīgo bgātību sāktu aizvadīt līdz Kristum ticošajam, tad nav labi. Interesanti, vai KR vadītājam būtu tāds respekts pret pr.Ilmāru, ja viņš šajās diskusijās piedalītos,q kā pret Ozolinkeviču?

    AtbildētDzēst
  10. ES arī, kopš ir Radio-Marija, neklausos LKR, bet nesen braucot mašīnā sāka neskanēt Marija un ieslēdzu LKR. Tur skanēja "Ja manis ļaudis"(manuprāt 7.septembra raidījums). Tas ko nācās dzirdēt mani šokēja!!! Tālbergs ar putām uz lūpām un trīcošu dusmās balsi runāja visus šos apmelojumus un izsmieklu. Un visi piebalsoja, gan Opengeims, gan Prāmnieks! Kā pēc tā visa priesteris A.Kravalis vēl varēs piedalīties raidījumos? Tur jau vairs nav dialoga!

    AtbildētDzēst
  11. Kopš skan rado-Marija, neklausos LKR. Bet nesen braucot auto sāka neskanēt Marija un ieslēdzu LKR, kur skanēja raidījums "Ja mani ļaudis"(manuprāt 7.septembra).Tālbergs ar putām uz lūpām un trīcošu dusmās balsi gvelza ķengas un izsmieklu, kuram piebalsoja un komentēja arī pārējie raidījuma viesi - Opengeims un Prāmnieks. KĀ gan pr.A.Kravalis varēs mierīgi piedalīties visu konfesiju kopīgajos raidījumos pēc šī visa?? Vai tā nebūs izrāde, kur viss būs kārtībā? kāpēc vispār jāpiedalās un jātēlo daudzība un vienam otra pieņemšana, ja patiesība ir pavisam cita??

    AtbildētDzēst
  12. Starp citu, arī vakardienas "Ja mani ļaudis" raidījumā notika šī temata apspriešana, turklāt vēl asākā veidā. Es klausos pārraides ar Tālbergu jau ilgu laiku un, patiešām, gan ceļš uz radio tapšanu, gan viņa dzīves pieredze pierāda, ka Dievs ir dažādi apliecinājies viņa dzīvē un viņš pats ir ļoti dedzīgs kristietis un patiesi vēlas to labāko visiem Kristum ticīgajiem. Šāda ticība un patiesības meklēšana ir raksturīga patiesi Svētā Gara iespaidotiem cilvēkiem. Vienīgi nav gan saprotams, kā ar Dieva iedvesmu viņā sadzīvo šis asais kategorisms attiecībā pret to, kas nav Rakstos pamatots. Katrā ziņā Tālbergu nosodīt gan nevajag, Dievs viņu vada savā veidā, un ticu, ka dzīves laikā (vai beigās) ļaus ieraudzīt arī vēl ko vairāk. Vispār ļoti žēl, ka Jaunavas Marijas tēma ir tik ārkārtīgi šķeļoša - daudzus dedzīgos tā vienkārši iekvēlina dusmās. Tiešām, ir jautājums, kāpēc Dieva apredzība neparūpējās par Viņas lielās nozīmes attēlojumu Rakstos (pieņemot, ka tradīcija ir Svētā Gara iedvesmota)? It kā Viņa būtu kā kāds akmens, pār kuru paklupt daudziem kristiešu novirzieniem un konfesijām.

    AtbildētDzēst
  13. Manuprāt, Tālbergs ir sātana apustulis, tumsas rupors, kas grib kristiešus nogremdēt zaimu un asiņu jūrā un tad dēmoniskā ekstāzē atklāt savi īsto velna seju.

    AtbildētDzēst