Kopībā ir spēks!

Vakar piedalījos ikmēneša garīdznieku sanāksmē Rīgā. Ar katru reizi aizvien spēcīgāk izjūtu vienotību gan garīdznieku savstarpējās attiecībās, gan ar bīskapu. Ja līdz šim bija vērojama tendence, katram darboties vienpersoniski un "savā sulā", tad šobrīd viss tiek virzīts uz to, ka esam viena "Komanda" - Baznīca. Tikai kopīgi darbojoties, sadarbojoties ir iespējams iegūt lielus augļus. Tādēļ esam aicināti vēl ciešāk būt kopībā ar pāvestu, savu bīskapu, prāvestu, kopienas un kustības vadītāju un darīt visu, lai neļautos sātana šķeltnieciskajam kārdinājumam. Jo...

Lai cik perfekta, ideāla, kristīga, katoliska, interesanta, aizraujoša, harismātiska, u.t.t. būtu mana vai tava ideja, bet ja tā nav kopībā ar visu Baznīcu, diecēzi, draudzi, kopienu tās lebums ir apšabāms. Vēl vairāk! Ja tā nonāk pat opozīcijā Baznīcai, draudzei, tā nav ne tikai laba, bet pat var kļūt ļoti ļauna un tādējādi sātans savu neģēlīgo darbi jau ir paveicis. Būsim uzmanīgi un vienoti Kungā!

2 komentāri:

  1. Kristietim, kurš ir apņēmies sasniegt svētumu, darbi, vārdi un domas tiek virzītas šajā virzienā arvien pilnīgākā pakāpē, ievērojot Dieva un tuvākā mīlestības baušļus. Jeb kurai idejai ir jābūt Dieva un tuvākā mīlestības izgaismotai, rūpēs par savas un tuvākā dvēseles pestīšanu. Sātans nevar sašķelt neko, kur valda mīlestība.

    AtbildētDzēst
  2. Baznīca vienmēr un jau atkal baidās no citādi domājošiem.. Tā vietā, lai uzklausītu dažkārt konstruktīvu kritiku, baznīca to tūlīt pasludina par sātana darbu. Es varbūt neesmu pareiza, bet vismaz patiesa pret sevi un Dievu. Kopībai ir jābūt, bet viņai ir jābūt dabiskai un brīvprātīgai, nevis balstītai cilvēkos, kas nekad nešaubās vai kurus biedē ar sātanu, ja gadījumā viņos rastos šaubas.

    AtbildētDzēst