Viltus gaišreģe pret pāvestu Francisku



Turpinām saņemt jautājumus par tā saucamās Marijas no Dievišķās žēlsirdības privātām atklāsmēm, kas apšauba jaunā pāvesta Franciska autoritāti. Nelielā daļā Latvijas katoļu sabiedrības tās ir radījušas apmulsumu. Šī iemesla dēļ pārpublicējam itāļu katoļu žurnālistu interneta vietnē „La Nuova Bussola" publicēto rakstu, kura autors ir sociologs Masimo Introviņje, kas pirms nepilna mēneša ar lekciju par ticības tēmu uzstājās konferencē Latvijā.
„Pētera namā [pāvesta Franciska namā] valdīšana drīz beigsies, un drīz mans dārgais pāvests Benedikts XVI vedīs Dieva bērnus no viņu trimdas. Mans apustulis Pēteris, Baznīcas dibinātājs virs zemes, to vadīs tik smagajās pēdējās dienās, kad Baznīca cīnīsies par savu pastāvēšanu."

Šis pravietojums, kuru piedēvē Jēzum Kristum un kas tika izplatīts Lielajā Piektdienā, lielā ātrumā ir izplatījies interneta vietnēs un blogos visā pasaulē. Cilvēki šādi tiek „baroti" ar apšaubāmām un nepatiesām privātām atklāsmēm, kā arī jautā: „Kurš ir pāvests - Francisks vai Benedikts XVI?".
Cilvēki lūdz skaidrojumu par kādas īrietes privātajām atklāsmēm, kas pati sevi dēvē par Mariju no Dievišķās žēlsirdības (Maria Divine Mercy).
                                    
Kas ir Marija no Dievišķās žēlsirdības? Neviens to nezina. Šī sieviete ir sarakstījusi ne tikai grāmatu, bet arī sniedz ziņas par privātām atklāsmēm, kuras, kā pati apgalvo, nepārtraukti saņemot no Jēzus Kristus. Viņas balsi var dzirdēt arī kādā intervijā youtube.com vietnē. Tajā sieviete apgalvo, ka ir uzņēmēja, četru bērnu māte un pašai par pārsteigumu sākot no 2010. gada 9. novembra kļuvusi par dievišķo vēstījumu saņēmēju. Taču neviens nekad šo sievieti nav redzējis un nav zināms arī viņas īstais vārds. Īrijā netrūkst cilvēku, kuri uzskata, ka tāda Marija nemaz neeksistē, bet gan ir anonīmu personu grupa, kura izplata šīs pašu dēvētās atklāsmes, tikai nav skaidrs šo vēstījumu mērķis.

Marijas no Dievišķās žēlsirdības vēstījumu saturs ir veidots klasiskā millenārisma (no vārda „millennio" - tūkstošgade; pamatā ir ideja, ka būs vēl viena derība starp Dievu un cilvēkiem un uz zemes būs Tūkstošgades valstība - tulk. piezīme) formā. Millenārisma virziena pārstāvji apgalvo, ka ļoti sīki pārzina, kā un nereti arī kad, minot precīzus datumus, būs laiku beigas. Tas ir virziens, kuru Katoliskās Baznīcas katehisms dēvē par „nākotnes valstības viltojumu (falsifikāciju)", jo pārliecināti ticīgie zina, ka viņi nevar zināt „ne dienu, ne stundu" (Mt 25, 13), ne arī veidu, kā tas precīzi notiks.
Marija no Dievišķās žēlsirdības sludina, ka šobrīd ir „brīdinājuma" laiks. Tas ir laiks, par kuru it kā ir stāstījusi Jaunava Marija parādīšanos laikā Garabandalē (1961-1965). Šīs parādīšanās Katoliskā Baznīca nav atzinusi, taču, lai nu kā, nevajag jaukt to ticīgo grupu, kas interesējas par Garabandali, ar lūgšanu grupu „Jēzus cilvēcei", kura apvieno Marijas no Dievišķās žēlsirdības sekotājus. Jo jāatzīst, ka liela daļa Garabandales sekotāju nepieņem Marijas no Dievišķās žēlsirdības vēstījumus un nosoda viņas centienus atsaukties uz Garabandali, uzskatot tos par ļaunprātīgiem.
Marija sevi dēvē par septīto eņģeli jeb septīto sūtni, par kuru stāstīts Apokalipsē, kas arī nav nekas jauns millenāristu vidū. Viņa apgalvo, ka Lielo pārbaudījumu laiks ir sācies 2012. gada decembrī un beigsies 2016. gada maijā. Šai periodā pēc Viltus pravieša atnāks viņa sabiedrotais - Antikrists. Šai laikā, saskaņā ar Marijas teikto, kādā brīdī „divas komētas saskriesies debesīs" un visi varēs ieraudzīt savus grēkus un „savas dvēseles stāvokli Dieva priekšā". „Daudzi cilvēki kritīs pie zemes un gauži raudās" un „katrs cilvēks, kas būs vecāks par septiņiem gadiem, piedzīvos personisku līdz 15 minūšu garu mistisku tikšanos ar Jēzu Kristu". Miljardi cilvēku atgriezīsies pie Dieva. Tiks satriekts Antikrists un Viltus pravietis un būs otrā Jēzus Kristus atnākšana un Tūkstošgades jeb Kunga nākotnes valstība, kas nebūs pasaules gals, bet gan sākums jaunam posmam, kurš turpināsies burtiski 1000 gadus un kurā Sātans būs sasaistīts un nevarēs kārdināt labos cilvēkus. Teoloģijā šo ideju dēvē par „maigo" millenārismu. Arī šo doktrīnu Baznīca nosoda un neatzīst.

Bet kur, gairšreģesprāt, esam šobrīd? Marija savos vēstījumos izmanto arī pravietojumus, kuri tiek piedēvēti viduslaiku īru bīskapam Malakijam Armagam (1094-1184). Vēsturnieki ir izpētījuši un ir skaidrs, ka minētie pravietojumi patiesībā nav bīskapa radīti. Tie tika izveidoti XVI gadsimtā (pirmo reizi publicēti 1591. gadā - tulk. piezīme) un piedēvēti Malakijam, lai ietekmētu Renesanses laika konklāvu kardinālus. Šie teksti runā par vairākiem pāvestiem, un saskaņā ar tiem Francisks ir šo laiku pēdējais pāvests.
Jau pirms pāris mēnešiem Marija sāka runāt par to, ka Benedikts kardinālu sazvērestības rezultātā tikšot „izdzīts no Vatikāna". Šodien viņa saka, ka bija paredzējusi Racingera atkāpšanos, un tieši šī iemesla dēļ vairākās valstīs viņa tagad ir kļuvusi tik slavena. Ja lasām Marijas vēstījumus, varam pārliecināties, ka tajos nav nekā no tā, kas patiesībā ir noticis. Saskaņā ar Marijas tekstiem, Benediktam XVI bija jābūt padzītam no Vatikāna pret savu gribu, un tagad būtu jāaicina „labos", lai aizstāvētu īsto Baznīcu pret tiem, kas Baznīcu ir sagrābuši savās rokās. Tomēr tā nav noticis. Tāpat ir skaidrs, ka Racingers ir atkāpies labprātīgi un negatavojas rīkot krusta gājienu pret jauno pāvestu, kuram - tieši pretēji - ir apsolījis paklausību.

Marijai no Dievišķās žēlsirdības - vai arī tam, kas slēpjas aiz šī vārda - pāvests Francisks ir Viltus pravietis, Antikrista sabiedrotais. Jau konklāva laikā Marija vēstīja, ka, lai kas tiktu ievēlēts, tas būs „slikto kardinālu" triks, ko viņi sarīkos kopā ar masoniem un Iluminātu slepeno brālību. Viņa saka, ka pāvesta Franciska ievēlēšanu „masonistiskie grupējumi svinēs visos zemes nostūros," un Lielās nedēļas laikā pāvests izdarīs kādu „žestu, kas apgānīs Jēzus svēto Vārdu", un to redzēs visi tie, kam „ir acis, lai redzētu," un tādā veidā Franciskā saskatīs Viltus pravieti.
Kas esot jādara „labajiem"?  Jāatsakās paklausīt pāvestam Franciskam, jāuzskata Benedikts XVI par vienīgo patieso pāvestu un jāpieņem „Dzīvā Dieva zīmogs", kas ir jauns Marijai no Dievišķās žēlsirdības atklāts simbols, kuram ir pievienota lūgšana. To noskaitot, cilvēks varot būt drošs par dievišķo aizsardzību Lielo pārbaudījumu laikā. Lielo pārbaudījumu beigās, kā jau minēts, tas būs 2016. gada maijā, būšot trīs tumsas dienas un naktis, kuras būs priekšvēstneses Jēzus Kristus otrai atnākšanai, kas svinīgi ievadīs Tūkstošgades valstību.

Tiem, kas ir pētījuši millenāristu kustības, visi šie pravietojumi nav nekas jauns. Jaunajos pravietojumos ir tikai papildinājums attiecībā uz pāvestu Francisku. Pravietojumus, kas detalizēti apraksta un nosaka laiku beigas, Katoliskā Baznīca nosoda un nosauc par viltus pravietojumiem. Turklāt tie ir vēl jo vairāk bīstami, ja kūda pret pāvestu un aicina uzticēties anonīmiem praviešiem, kurus neviens nekad nav pat redzējis, kā arī jaunām zīmēm un dīvainām lūgšanām, kas ir ārpus katoliskās tradīcijas. Tas, ka tūkstošiem cilvēku, īpaši angliski runājošās valstīs, kā arī atsevišķās Eiropas un Austrumeiropas valstīs, notic šiem maldiem, liecina par ļoti lielu apmulsumu, kas valda cilvēku dvēselēs.

Avots: http://www.lanuovabq.it,
No itāļu valodas tulkoja Ilze Mežniece
pārpublicēts no "Katoļu Baznīcas Vēstnesis", www.kbvestnesis.lv; www.katolis.lv

1 komentārs:

  1. Labosim! Skaļš vārds- Marija Dieva Žēlsirdība. Jau 2013.gada jūnijā tika atklāts šīs vēstneses vārds- Mary Carberry jeb Mary McGovern. Kurš gan cilvēks var dot sev šādu vārdu? Tāds nav pat Jēzus mātei Marijai!
    Lasi vairāk:
    http://mariadivinemercytrueorfalse.blogspot.com/
    Daudz kas ir pavirzījies uz priekšu-
    papildini, Ilmār!!!

    AtbildētDzēst