Kas patiesībā atklāj noslēpumus?

Šorīt lasīju breviāra lūgšanas, un mani uzrunāja Daniela gramatas 2.nodaļas teksts: Daniēls atbildēja ķēniņam: "Noslēpumu, ko ķēniņš grib zināt, viņam nevar atklāt ne gudrie, ne vārdotāji, ne zvaigžņu vērotāji, ne zīlnieki vai pareģi; bet ir Dievs debesīs, kas atklāj noslēpumus. (Dan 2,27-28) Ja sekojam Dievam, tad Dievs dod patieso gudrību. Ne intelektuālo, bet zināšanu un patiesību kopumu, tautā sauktu - viedumu. Ticība Dievam nav tikai kādu ticības patiesību par Dievu iemācīšanās vai zināšana. Ticība vispirms ir satikšanās ar dzīvu Personu - Jēzu Kristu! Un ja ir ticība, tad nav vajadzība doties pie zīlniekiem, burvjiem un pareģiem. Tad, esot kopā ar Dievu, esam drošībā par šodienu un par rītdienu.

2 komentāri:

  1. Kā tad paliek ar tūkstošgadīgo Baznīcas mācību?

    http://denzinger.patristica.net/

    1789 [ The definition of faith] .Since man is wholly dependent on God as his Creator and Lord, and since created reason is completely subject to uncreated truth, we are bound by faith to give full obedience of intellect and will to God who reveals [can. 1]. But the Catholic Church professes that this faith, which "is the beginning of human salvation" [cf. n. 801], is a supernatural virtue by which we, with the aid and inspiration of the grace of God, believe that the things revealed by Him are true, not because the intrinsic truth of the revealed things has been perceived by the natural light of reason, but because of the authority of God Himself who reveals them, who can neither deceive nor be deceived [can. 2]. For, "faith is," as the Apostle testifies, "the substance of things to be hoped for, the evidence of things that appear not" [Heb. 11:1].

    Mēs redzam, ka Katoļu ticība ir NE TIKAI subjektīva uzticēšanās Kristum ticība (kā tas ir Luteram un citiem protestantiem - t.s. fiduciālticība), BET ARĪ objektīva DOGMATISKĀ ticība - ticība Dieva atklātajām patiesībām, kuras sludina Baznīca.
    Vienkāršs jautājums - kā iespējams nodibināt attiecības ar Jēzu Kristu, neko par Viņu nezinot?

    AtbildētDzēst