Katoliskās Baznīcas Katehisms - 6.nodarbība

Tas brīdis ir pienācis. Sākam Katoliskās Baznīcas Katehisma studijas. Katru nedēļu būs pieejams viens audio fails, kurā varēs noklausīties vienas katehisma nodaļas skaidrojumu. Lai to saprastu, ir nepieciešams sekot līdzi katehisma tekstam. To var darīt interneta vietnē www.katolis.lv/katehisms. Ja ir kādi jautājumi vai ierosinājumi, lūdzu rakstiet. priesteris.ilmars@gmail.com Klausīties vislabāk ar google hrome pārlūkprogrammu.

Visi ieraksti vienkopus atrodami http://kateheze.blogspot.com/

http://failiem.lv/down.php?i=namftvm&n=katehisms_6.MP3

1 komentārs:

  1. "studējot Baznīcas Tēvus un pirmo kristietības gadsimtu vēsturi, redzams,ka nav pārrāvuma starp Kristus darbību un Baznīcu, ko Kristus dibina".

    Protams, nav ne mazāko šaubu, ka pirmajos 19 gadsimtos Baznīca nemainīgi saglabāja Kristus mācību, bet kā ir ar mūsdienām?
    Pie mums vienā labi zināmā baznīcā vasarās sievietes maikās (ir manītas pat ar tetovējumiem) un vīrieši šortos bez kompleksiem nāk pie Komūnijas un, protams, nekad netiek atraidīti. Diez ko par to teiktu Baznīcas Tēvi?
    Vienīgais mierinājums ir, ka Rietumos ir vēl ļaunāk - stāvus Komūnija, Mises = šovi, dialogs ar visām iespējamām sektām un filozofijām, faktiski absolūta nerakstīti oficiāla brīvdomība u. tml.
    Ja tas nav Tradīcijas pārrāvums, kas tad vispār ir pārrāvums?
    Mēs priecājamies par daudzu mēnešu garumā savāktajiem 1,6 miljoniem "One of us" parakstu, kas nav pat simtā daļa no Eiropas oficiālā "katoļu" skaita. Intenetā bija iespējams parakstīties 1 minūtes laikā!
    Var uztaisīt vienkāršu domu eksperimentu - cik no mums būtu spējīgi atkārtot to, ko izdarīja miljoni pirmo (un arī vēlāko) gadsimtu martīri?

    AtbildētDzēst